Promovarea prin email in contextul dezvoltarii social media

Ascensiunea rapidă a reţelelor de socializare din ultimii ani a avut un impact major asupra strategiei de promovare a companiilor.

Problema pe care a ridicat-o folosirea la scară largă a acestor intrumente de promovare se referă la eficienţa email marketing-ului. Deşi a fost considerat depaşit în contextul dezvoltării noilor tehnologii, emailul este în continuare cea mai rapidă şi cea mai de încredere metodă de a atrage şi de a fideliza clienţii. Conform statisticilor, acesta are de trei ori mai mulţi utilizatori decât Facebook şi Twitter (cele mai populare reţele de socializare) la un loc. Însă dincolo de cifre şi statistici, nu trebuie neglijat aspectul calitativ.

Emailul este un mediu de comunicare foarte personal. S-ar putea spune acelaşi lucru şi despre Facebook, însă acest lucru nu este valabil în mediul de afaceri. Companiile utilizează emailul pentru conversaţiile private, iar aceasta va rămâne metoda de comunicare online numărul unu. De aici putem trage concluzia că emailul este şi cel mai business mediu de comunicare, fiind utilizat pentru a construi relaţii şi pentru a menţine legătura cu partenerii şi clienţii. Însa unul dintre cele mai importante aspecte rămâne cel al obţinerii atenţiei clientului. Odată ajuns în inbox, emailul va rămâne acolo până va fi observat de către destinatar, în timp ce vizibilitatea unei postari pe Facebook  sau Twitter depinde de cele mai multe ori de prezenţa online a potenţialilor clienţi.

În concluzie, email marketing-ul nu-şi va pierde notorietatea în favoarea reţelelor de socializare – sunt tehnici diferite de promovare care, utilizate corect se pot completa şi pot genera rezultate mai bune împreună.

Echipa Marketing Office

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.